Den 21 december 2012. Den sista dagen i Maya-kalendern och en så kallad förutspådd dag för jordens undergång. 
 
För mig startade dagen tämligen odramatiskt. Jag jobbade natt och slutade mitt pass vid kl 8:30 på morgonen. Min hund Axa var för ovanlighetens skull hos mig (hon har flyttat in mer och mer hos min syster och hennes familj den senaste tiden) så vi passade på att gå en härlig promenad i vintersolen. Dock var jag tvungen att lämna henne igen efter promenaden, eftersom jag hade en inplanerad doomsday-middag att åka till. Efter en skrattretande intressant matinhandling på flygfyren, full av stressiga folk som trängdes, packade jag ihop det jag behövde och begav mig iväg till Uppsala och Morgongåva. 
 
Det var en väldigt mysig doomsday-middag. Vi lagade tacos och jag bidrog med en guccamoleröra, den var lika god som vanligt. Vi var sex personer samlade, mig inräknad, och vi var konventare hela bunten. Vi pratade om allt möjligt och omöjligt, dock hängde jag inte riktigt med då det disskuterades datorspel eller datorer i allmänhet. 
 
Det för mig väldigt intressanta hände på natten, då jag och min värdinna (hu, vilket tråkigt ord) pratade om hennes utbildning. Under samtalets gång berättades det även om en annan utbildning som fanns på hennes skola, som lät mer och mer intressant. Ju mer jag fick höra om utbildningen desto större blev insikten: där vill jag plugga i höst! 
 
Det kanske är ett spontantinfall, men jag har bestämt mig för att söka dit för att kunna börja plugga i höst. Jag har redan tänkt ut en plan hur jag ska lägga upp den närmaste framtiden för att förbereda mig så bra som möjligt. Under vintern/våren/sommaren ska jag jobba så mycket som möjlig för att spara upp en buffert att stå på. Jag tänker även redan nu damma upp mina kreativa förmågor och göra dem mest awesome arbetsproverna världen skådat. Jag planerar även att se till att ha så roligt som det bara går med mina underbara Team Anka-vänner, samt att åka på så många konvent som möjligt nu när jag kommer ha tid/råd och möjlighet. 
 
Utbildningen jag fastnat för heter Film & Tv Attributmakeri, 120p. Den kommer befinna sig uppe i Skellefteå, ca 70 mil hemifrån mitt nuvarande hem. Att flytta iväg och lämna tryggheten hemma med familjen i närheten är inget som kommer krossa mitt hjärta. Det är snarare spännande, ett äventyr! Här är en länk för den som är intresserad att läsa mer:
 
http://www.ltu.se/edu/program/KHSCG?inriktning=ATTR
 
Jag är så peppad på detta, att göra mitt bästa och se var det kommer leda mig. Wish me luck!
 
Free Hugs ~ 
 
Yo vänner och andra bekantskaper! Trevligt att ni tittar in och läser detta, trots att det inte varit så mkt aktivitet på sista tiden (typ sedan i slutet av juli..^^). Visst... Det har vart inlägg på G ibland, men av någon anledning har det inte blivit publicerat. Fy på mig.. ~
 
Men shyyyys nu barn.. Nu ska vi inte sörja över det förflutna, för här kommer mina spontana tankar och åsikter om vinterns stora biofilm:  The Hobbit!
 
¤¤¤
 
Vår saga började tisdagen den 18 december 2012, blott tre dagar innan jordens undergång. Vädret var kallt och vita snökristaller dalade ner från himlen i varierande mängd och blöthetsgrad. En munter trio begav sig modigt in mot den kungliga huvudstaden, och talade glatt om diverse nördiga samtalsämnen under bussfärden från Norrtälje. Väl framme i den kungliga huvudstaden var de tvugna att tampas med slaskiga gator och stressiga stadsbor innan de nådde målet: Filmstaden Sergel!
Vid den mäktiga biografen träffade de upp den fjärde medlemmen i sällskapen och begav sig raskt iväg mot Kungshallen för att erövra mat inom de 40 minuter som återstod innan biofilmens start. (för alla intresserade köpte jag en nachos de luxe^^) Efter en aning stress och popcornköpande fann vårt sällskap tillslut rätt salong och förberedde sig att sitta ner (och äta salta popcorn!!) och njuta av filmmagi i nästan tre timmar. Amen!
 
Så, nog med löjligheter. Jag måste erkänna att jag var djupt provocerad av Peter Jacksons vision om att göra... vänta lite nu... inte bara en, utan TRE filmer av 1 st bok. I min vildaste fantasi kunde jag inte förstå grejen, utan antog raskt att mannen fått storhetsvansinne. Jag har fnyst åt hypen som varit på facebook inför premiären och kände i vissa stunder inte något stort behov alls att se filmen över huvudtaget.
Trots allt detta negativa från min sida valde jag istället att släppa alla fördomar och se vad Herr Peter Jackson åstakommit, helt utan förväntningar och med fritt sinne. Detta gav belöning, för filmen var helt UNDERBAR!
 
Visst, filmen följer inte boken till punkt och pricka. Det var ändringar i vissa händelseförlopp samt betydligt mer orchslakt i diverse kreativa former som är nyttigt för hälsan att se. MEN, personligen tycker jag att de så kallade "fillerserna" gav mening och djup åt de intrigtrådar som (förhoppningsvis) kommer fördjupas i de kommande filmerna. Som en gammal 'Sagan om Ringen'-nörd var det ett rent nöje att träffa på Bilbo och Gandafl, alver och dvärgar, se skymten av Smaug och vandra in i Midgård igen, om än bara för en stund.
 
Jag väljer därför att separera boken och filmen som två likvärdiga historer fulla av äventyr och trollbindande magi. Jag ser fram emot att se fortsättningen nästa år!
 
På återseende! ~
 
Free hugs <3