Yo! Här kommer några rader helt oprovocerat. Men ingen fara, du behöver inte bli såå rädd..^^

Om en vecka ska jag på Konvent! Närcon 12 i Linköping närmare bestämt. :D Jag var på Närcon förra året och längtar så tillbaka iår. ^^

Iår ska jag cosplaya med två dräkter. Först och främst Madam Red, som jag även ska tävla med. Det känns jätteläskigt och spännande på samma gång. :) Den andra dräkten är en japansk dräkt, som fortfarande är i tillverkningstadiet.

Jag har flera (några/inga..) dagar kvar att göra klart allt, om allt går som planerat och om inget bestämmer sig för att ställa till det för mig.. Jag vet att jag är ute i sista minuten, och att det kanske finns folk med åsikter om det, men det är mitt egna val då jag jobbar bäst under press..

Det ger allafall lyckorus att sy! Jag har haft världens flyt nu när jag har jobbat med haori-jackorna, både den svarta och vita. Det är världens mest tygeffektiva plagg att göra, det har knappt blivit tygspill och det är bara raksöm efter raksöm efter raksöm efter raksöm, och några raksömmar till. ^^

Jag var på syträff i måndags med Team Anka-gänget. Ärligt talat blev det inte så mycket gjort förutom prat och kärlek, men det var helt underbart att träffa alla igen! Jag fick en svart peruk i min ägo som jag ska använda till den andra cosplay-dräkten. Jag har blivit alldeles frälst i den och funderar seriöst på att färga håret svart.

I tisdagskväll var jag på bio med två andra och kollade på nya Spiderman-filmen. Jag hade inga förväntningar på den och tyckte den var väldigt bra! Efter filmen pratade vi minst en timme om allt och ingenting och lite till. :)

Sömnad är allafall på schemat i mitt liv nu den närmsta framtiden. Jag kommer ta kort och skriva hur det går vid mån av tid. Annars har jag tänkt att varje plagg ska få ett eget inlägg i framtiden, men det är inte största prioriteringen nu.

Sy eller dö! ^^

Free hugs <3

I Helgen Gifte Sig Min Syster Med Sin Drömprins och Heter Nu Fru Ådemark i Efternamn.
Grattis Finaste!! <3

¤¤¤

Min stalker till halsont uppgraderade sig till en fullfjädrad förkylning med snuva och heshet och rubbet natten mellan torsdag och fredag och under helgen.. Visst var det omtänksamt av den(inte..). Men med positiv energi och knarkande av värktabletter kommer man dock långt!

Jag åkte bil tilsammans med föräldrarna och systeryster (har flera <3) ner till Lidköping. Det var mysigt att gno om varann, det kändes nästan som bilsemestrarna från när jag var liten. Med oss hade vi border terrier-valpen Fant, eller Fjant som han kallas egentligen. Han var väldigt duktig att åka med i bilen för att vara så liten, 4 månader busig. ^^ 

Bröllopsfesten och själva boendet ägde rum i Hällekis, en väldigt mysig hantverksby kombinerad med vandrarhem. Varje hus var både en hantverksbutik med vandrarhemsrum på övervåningen, det gav mycket personlighet, speciellt tillsammans med de arrangerade trädgårdarna framför varje hus.

¤

Vigseln ägde rum i en park vid Hällekis Säteri. Det var en väldigt vacker ceremoni, med ett om möjligigt vackrare brudpar. Det spelades levande musik, bland annat Det vackraste av Cecilia Vennersten och Swan Dive av Sister Hazel. Det kanske låter löjligt, men jag blir t.o.m tårögd av att skriva om vigselceremonin. <3



¤

Min sittplats under bröllopsfesten. <3




Bröllopsfina som få! <3



Det gällde att hålla koll på sitt glas.^^


¤

Själva festen var underbar! Det bjöds på god mat och dryck, och det hände grejer hela tiden, som tal och spex. Tyvärr blev jag hesare och hesare under kvällens lopp, så det var lite svårt att prata till slut.^^

¤

Vet inte riktigt hur jag ska avsluta ett sånt känslofullt inlägg, men det var allafall en otrolig helg.

Tack för att jag fick vara med på en sådan viktig dag i erta liv! <3

Free hugs!! <3
Yo, kaisa här. ^^

Hoppas allt är bra mer er. Med mig är det ok, har dock blivit stalkad av halsont hela veckan. Provade huskuren att gurgla saltvatten X antal gånger, men det svekfulla halsonten envisas jämt att komma tillbaka. (det kanske är svårt att hitta en date ibland, men stalking med tillhörande smärta är inte det rätta sättet att hitta nån, och nej betyder NEJ.. *grr*)

Annars har jag varit trött den här veckan.. Gnäll, gnäll, jag vet.. ^^ Borde egentligen gjort nått vettigt med mitt liv som att sy (och bespara mig framtida sypsykbryt) eller städa (och göra lägenheten glad), eller finna svaret på livets svåra frågor, eller.. jag vet inte.. Blogga kanske. ^^

¤¤¤

Ihelgen ska jag och familjen åka ner till Lidköping till min systers Bröllop! Det ska bli spännande och jag är verkligen glad för hennes (och så klart den blivande mannens) skull! Det är det andra bröllopet någonsin för min del, så jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig ska hända. Dock har min syster planerat det här i över ett år, så jag vet att det kommer bli underbart. <3

¤

Jag hade tur häromdan när jag var på 'sista minuten'-jakt och hittade väldigt söta klackskor som passar utmärkt till min planerade klänning för bröllopet. Hittade även ett par passade sandaler till min bleach-cosplay. Ett av paren var på rea-hyllan så jag fick två par skor till priset av ett, det kändes väldigt bra!

¤¤¤

Nej, nu får det räcka.. Det kanske är bäst att sova nu och samla krafter till helgens äventyr.

Free hugs <3
Det var en gång (förra veckan ungefär) en tråkig onsdag med på tok för mycket viktigt att göra, och alldeles för lite ork och intresse. Räddningen för denna tråkiga dag visade sig vara ett välvisat youtube-klipp på en dans-sketch av en viss cosplaygrupp med namn Team Anka (ego men sant!<3). 
Den tidigare nämda cosplaygruppens facebook-sida fick av nån anledning liv efter många dagars torka och medlemmarna började orda sin cosplay-abstinens och faktumet att det var på tok för länge sedan folk hade träffat varann. Det ena ledde till det andra och en undran om fler hade lust att träffas kommande lördag ledde till ett evenemang.
Evenemangen blev av på lördagen trots hot om regn, och ett glatt (om ett reducerat) gäng träffades i socitetsparken i Norrtälje. De närmaste timmarna fylldes av musik (uppcon-knas <3), kubb, cosplaysnack, konvents-lekar, kull och allmänt nörderi. Det lynniga vädret brände sönder mångas armar och de medhavda paraplyerna var en frälsning mot solstinget. Drottning Axa höll hov och bytte knän så fort maten eller kelet tog slut.

Efter många timmar var det dax att bryta upp men alla var överens om en sak: Det här måste göras om!

Tack för i lördags!

Free Hugs <3

Jaha, det är frustrerande när skrivlusten slår till när man inte har tid att skriva eller måste prioritera annat som jobb eller sömn.. Av nån anledning har jag vart onödigt trött på kvällarna, och det är jobbigt(alt. intressant) att skriva när hjärnan är luddig. Det här kanske inte är det mest sammanhängande av inlägg men det får duga. ^^

Let's dig in! (if you dare^^)

¤¤¤

Drömde en väldigt obehagligt verklig dröm häromnatten om min hund Axa. Vi var på promenad hemmahemma på landet i skogen. Det var en härlig sommardag och Axa sprang lös som vanligt. Omgivningen var inte exakt som den är i verkligheten, det var andra hus och grannar, men tillräckligt för att ge samma trygga känsla. Vi gick längst en gräsväg och plötsligt började Axa glida ner för en grässluttning. Hon försökte få fäste med klorna men gled ner tillsammans med grästovor och lös jord ner i en vattensamling. Jag följer med ner för sluttningen så fort jag kunde men när jag var nere hittade jag henne liggandes  livlös i vattnet. Hennes kropp var tung av vatten och ledlös och ögonen stirrade tomt. Jag försökte febrilt att få liv i henne, men hennes kropp bara hängde och inget jag provade fungerade. Trots det hemska som hände fortsatte omgivningen vara som tidigare, en lummig grön sommardag med fågelsång och vind genom träden.
Det var ungefär här jag vaknade, halvt i panik för jag visste inte vad som var dröm eller verklighet. Det tog några minuter innan jag lugnade ner mig och inse att axa var utom fara. Jag har blivit en väldigt klängig matte efter den här obehagliga drömmen, och är ganska säker på att axa inte har ett dugg emot det (hon är en väldigt bortdkämd dam!). 

¤

Den här fina huggisen råkade jag och axa nästan snubbla över under en smultronjakt på vägen mellan bussen och jobbet i tisdagsmorse. Vi stirrade på varann ett tag och den var tålmodig nog att låta mig knäppa några bilder av den. Jag hoppas den klarar sig från att bli överkörd i framtiden, det är så sorgligt och onödigt att se överkörda ormar överallt.



¤

I måndagskväll var jag över till Uppsala och våldgästade min kära bror och svägerska. Jag hade fått hjälp att beställa klänningar över internet och ville försäkra att de passade bra. Båda klänningarna satt bra, även om de kändes lite kortare än jag är van med. Tur att jag har fina ben! ^^

Klänningarna är skaffade inför min systers bröllop nästa helg. Jag kommer troligen (95%) ha på mig den blåa klänningen. Den funkar bäst med min hud- och hårton, och känns bekvämast (trots paljetterna^^).





*
Härmed presenteras sommarens bildföljetong! Detta däck är hem åt ett gäng solrosor som ska växa sig stora och starka i sommar. Solrosfröna var en present åt mina brukare av Brukskoperativet JAG, som en utmaning att vara med i en 'vackraste solrosen'-tävling. Lycka till solrosor! <3



Det här får vara allt för den här gången..

Free hugs! <3

Yo! Här är en liten uppdatering om min lördag.^^

Tygturen till Stockholm blev av som planerat. Vi var 4 tappra själar från norrtälje (mig inräknad) samt två som mötte upp i stan som gjorde huvudstaden osäker. Vi kollade först in Ohlssons tyger, efter en liten koll in i perukaffären Global Hair. På tygaffären hittade jag fodertyg till madam red-jackan. Det självklara valet av foderfärg kanske skulle vara svart, men jag blev kär i en grön färg istället. Visst, det kanske inte kommer synas men det känns bra ändå. Köpte även flisselin-tyg att göra själva jackan stadigare med, just nu är det väldigt sladdrigt med bara ett lager tyg.

Efter en liten titt in till Panduro tog vi tunnelbanan till Kungens Kurva och tygbutiken Stoff & Stil. Det är nog en av de största tygbutikerna jag har varit på. ^^ Jag hittade dock bara vitt tyg till inner-haorin (en slags lång jacka). Det blev ett vitt mjukt bomullstyg. Jag hittade tyvärr inget lämpligt tyg till hakaman på Soff & Stil, så jag valde att åka tillbaka till Ohlsson tyger där jag sett ett kanske-lämplig bomullstyg. Jag vet inte om jag är 110% nöjd med det men det var bättre än det lintyg som fanns på båda ställena.
Huu.. Det är tungt med tyg, samt otympligt att bära runt på. Jag mötte upp med resten av gruppen på SF bokhandeln, vi splittrades en stund eftersom jag ville tillbaka till tygaffären. Jag hade tur och hann kolla runt lite men hittade inget jag ville köpa. Blev dock lite kär i iskubsformer som såg ut som mustascher! Var tvungen att ta en bild på dem. ^^




Det hann bli eftermiddag innan vi kändes oss färdiga med allt och återvände till Norrtälje. Det var verkligen en toppendag! Jag lärde känna de andra bättre och hade verkligen kul! 

Dagens inköp!

Fodertyget till Madam Red-jackan. 




Tygerna till bleach-dräkten. Tyget längst bak är till hakaman och de två tygen längst fram är till de två haori-jackorna. 



***
På kvällen träffade jag finaste måne och hennes (mina?? våra??) vänner och festade lite. ~

Först var det förfest på månes balkong tillsammans med myggen. Jag tog det lungt med alkoholen, hade större lust att dansa än att få minnesluckor och få infall att göra dumma saker (vilket har hänt ibland..). Vi lekte även 'jag har aldrig'. Det var en betydligt mer vågad variant än de tillfällen jag lekt det på gamla folkan. Jaa, men det var intressant allafall..

Vi stack ner på stan tillslut till ett litet ställe vid ån, kommer inte ihåg vad det hette. Det var princip ett yttertält med sittplatser och ett dansrum med bar. Det var varmt och svettigt och alldeles underbart! Det spelades bra musik och det var härligt att dansa igen! Dock blev jag störd i dansen av nån som raggade på mig. *grr*

Jag måste ha en förbannelse på mig att bli raggad av folk jag inte tycker är attraktiva: som män med permanent skäggstubb, repliker som: *du dansar bra, hem till mig eller..? och brist i kommunikationen då de inte pratar svenska.. Jag är ute för att dansa, inte för att hitta one night stands..

Jag lyckades fly den ovälkommna uppmärksamheten och höll mig till måne och co resten av natten. Till min lycka spelades 'Moves Like Jagger'!! Det var dock lite svårt att dansa till den då det var så trångt men några rörelser lyckades jag med! Jag stannade hela natten för ovanlighetens skull, brukar jämt rymma framåt 2-tiden.

Jag var så gott som bakisfri när jag vaknade på söndagsförmiddagen, det var skönt eftersom jag skulle jobba på eftermiddagen. Det här inlägget skulle egentligen ha blivit postat på söndagskvällen, men dåligt internet och osammarbetsvillig ipad som raderade bilderna gjorde livet svårt för mig. Men den som väntar på nått gott..! <3

Ps. I söndags, 1 juli 2012, hade det gått 183 dagar av året och det var 183 dagar kvar!

Free hugs! <3