Yo Kamrater och annat löst folk, efter flera dagars försummande kommer här några små rader! (för vad finns bättre att göra en fredagskväll ^^)

Livet efter semestern, (eller förtydligande: två veckor fullt upp med sy-psykbryt, ägigt konvent med bästa Team Anka, bror-våldgästande, midsommar och 25års-firande,) började igen lite lätt med två 24-timmarspass! Yehoo, som min brukare skulle ha sagt.

Hittade tyg till en kommande cosplay häromdan!! Har beslutat för att hinna sy en shinigami-dräkt från bleach inför Närcon 12, och crossplaya sötaste Hanataro. Det blev en han, för det fanns ingen kvinnlig karaktär som jag gillar som inte är uttjatad. Han är en karaktär jag blivit förtjust i under tiden jag tittat på Bleach och det kändes roligare än att springa runt som honom än en random shinigami.
Tyget då! Det är ett svart tyg, lin och bomullsmix. Jag har en bra magkänsla när det, och ser fram emot att hitta tyg till resten av dräkten och börja sy! Jag vet att jag kanske är för hardcore för en dräkt som inte ens kommer att vara med i nån tävling, men det känns bättre för mig att göra det bästa möjliga jobb. Att sy hakaman har jag hört är väldigt svårt, men det känns bra inför det momentet med. Yay, det är härligt mer optimism!!

Imorn lördag är det dax att bege sig till Stockholm och jaga tyg!! Vi är ett gäng från Team Anka som ska åka tilsammans, dock har vi blivit väldigt reducerade pga sjukdom och andra förhinder, men det blir nog bra tillslut ändå.

På kvällen ska jag träffa lite vänner och ha fest! Vi ska ut och dansa och det ska bli så kul. ^^

***
Här foton från veckan, helt oprovocerat! Enjoy or die!! *mvahahaha*

*

Provade en present mina brukare fått från brukskoperativet JAG, en hårtub som inte alls passade till min kortare frisyr. Det slutatde med att jag klädde ut mig till slöj-bärare (vet inte riktiga termen). ^^ Visst blev jag söt!



*

Någon fågel som spatserat i en vattenpöl. Tyckte det var fint! <3



*

Det blir finfrämmande i Norrtälje! En kyss från Madam Red till den som hittar Strindberg!



*
Flicka äter blomma, eller tvärtom.. Fin staty som står i en park i Norrtälje.



*
"Jag känner en båt, som heter Kaisa, Kaisa heter hon.." <3



*
Jag blev fnissig och glad när jag såg det här. Om jag minns rätt ropade jag ut " sladden är gay! vad roligt!! <3"
Varför jag fick den här reaktionen vet jag inte riktigt, kanske för att jag själv är gay. Annars är enda förklaringen att jag är en större fan girl än jag insett (eller vill erkänna..).. ^^



***

Nej, nu får det vara nog..  Ta hand om er där ute! ^^

Och om du läser det här Shi: om du inte vilar och tar hand om dig imorn kommer jag seriöst och gnager på dina knäskålar. Det är ett hot jag lovar att fullfölja! *mvahahaha*

Free Hugs! <3
Här är en ego-bild jag inte kunde motstå att dela med mig av!!



Tack mamma-Petra för den här fina bilden! Love ya!!

Free Hugs <3
Igår fyllde jag 25 år.

Det var en väldigt odramatisk händelse.

Jag kände mig inte alls annorlunda när jag vaknade på morgonen än dagen tidigare..

¤¤¤

Då jag redan var hemmahemma på landet så passade jag på att bjuda in familjen på lite fika för att fira mig! <3

Eftersom det är onödigt att göra saker i tid och sista minuten är bästa lösningen var jag tvungen att bege mig ut och handla direkt på förmiddagen. Som tur var så hittade jag både jordgubbar och onyttigheter utan större problem!

Väl hemma igen bakade jag en mjuk pepparkaka modell kaisa: dvs. smör, ägg, mjölk istället för vatten och massor med lingonsylt för att piffa upp den vanliga tråkiga färdigblandningen. Min irländska svägerska blev satt i arbete att mörda jordgubbar och farsgubben fick vispa grädde. Tack för hjälpen!!

Jordgubbstårtan blev jag förvånansvärt stolt över. Den blev så god!! Vaniljkräm och jordgubbar blev fyllning och den grädden som blev vispad räckte knappt för att täcka alla sidor av tårtan, men det var nästan godare än överflöd av grädde. Sedan blev den dränkt av jordgubbar! *mvahahaha*

¤

Det var ett mysigt fika, och jag fick fina presenter! Bland annat stor blå kopp med tillhörande fat, hjärtformad plåtark, kökshanddukar och värmeljushållare, koppelhängare med tillhörande tass-handuk, värmeljushållare i sten designad av en konsthantverkare samt bidrag till en platt-tv. ^^

Tack så mycket för alla fina presenter!! <3

¤¤¤

På efermiddagen begav jag mig hem till Norrälje igen, till min lägenhet som inte alls hade städat sig själv som jag hoppats. Stygg lägenhet, fyy..

Jag unnade mig ett badbomsbad och det var himmelskt!! Min badbomb var dock lite mysko. Den hade ljust hårt skal och ett orange frissigt inre som luktade citrusfrukt, men det var inte det märkliga. Utan det var de små färgglada geleklumparna som dekorerade det vita skalet. De små geleklumparnas funktion är verkligen dolt, undrar vad skaparna tänkte då de tillverkade just den här kombinationen.. Plus glitter, massor och massor med glitter. Överallt. Speciellt på mig.

¤

På kvällen våldgästade jag finaste måne och hade filmkväll. Vi skulle egentligen gått ut och dansa med det ska vi göra nästa helg istället då lilla norrtälje inte är midsommardött. Vi kollade på 'Kick Ass' och 'Breaking Dawn'. Den förstnämda var inte alls som jag föreställt mig men den var bra.
Höll på att somna under senare delen av 'Breaking Dawn', det är för mysigt att trängas i en soffa sådär. <3

¤¤¤

Nu idag söndag har jag bara slappat och glott på facebook under förmiddagen. På eftermiddagen åkte jag hem till landet igen för att hämta finaste Axa. Hittade massor med smultron på vägen från bussen, GOTT!!

Väl hemma hos min syster (landet) bjöd jag in mig själv på hämtmats-middag lite av en olyckshändelse, men det var gott så det gjorde inget.

Väl hemma igen tvärdog axa direkt isängen, det är jobbigt att fira midsommar när man börjar bli gammal. <3

¤¤¤

Nu blev det många inlägg på en gång, och flödet i det här sista kanske inte är det bästa med det får duga som det är. Det är härligt att skriva igen!!

Här är en bild på en fontänstaty som blivit midsommardekorerad! Jag tyckte hon blev fin! ^^



Free hugs! <3

Nu är midsommarhelgen över och det börjar gå mot mörkare tider igen, men tur allafall att det är många månader kvar till november. Huu, jag ryser av blotta tanken av höstrusk.. Kan det inte vara försommar året runt?!

¤¤¤

Min midsommar var mysig! Den traditionella blomjakten blev dock  ersatt av något så oväntat som... cirkelträning.
Min syster (en av dem) har blivit riktigt biten av att träna och springa så hon samlade ihop stora delar av familjen till förmiddagsträning i solen. Det var 10 olika stationer med övningar som: kettelbells, steppa upp på trappsteg, armhävningar med twist, små hantlar och massa annat jobbigt jag förträngt namnet på. Träningen inleddes av min mevalin gymnastik-drillade systerdotter vars uppvärmining var träningspass nog.

Jag satt i solen och tittade på, och lyckades komma ihåg solkräm i sista minuten innan jag blev förvandlad till en röd kräfta. Resten av förmiddagen försvann i ett kick och det dröjde inte länge innan det var dax för lunch. Det serverades olika grillade varianter av kött, kokt potatis och sallad samt hembakt bröd och olika såser.
Den traditionella helgrillade grisen blev ersatt med en liten vildsvinskulting. Det kändes lite makabert med en sån liten (det kanske är det med en stor oxå..), men den var mycket saftig och god!!

Efter maten låg jag och vilade i solen på en filt och lyckades såklart somna. Jag blev på tok för seg och trött för att orka vara social när vi sedan kom iväg till firandet nere i midsommarhagen. Jag bidrog med lite blommor till kransarna och var med och dansade allafall. Jag och axa (henne släpade jag med ^^) rymde från firandet och 'vara socialandet' så fort vi kunde och tog en promenad hem istället. Det var en härlig promenad, jag plockade lite blommor på väggen men blev levande uppäten av alla myggen som överföll så fort man var stilla mer än 1 sekund.

Kvällen tillbringades runt en lägereld. En av höjdpunkterna var jordgubbar doppade i en chokladfontän! Det var så onödigt gott att det var svårt att sluta äta, tänk att två goda ting blir så himmelskt tillsammans!! <3

Jag och Axa i midsommarhagen!


Free hugs! <3

Envishet är en dygd har jag hört (eller hittade på nyss) så här är ett tredje försök på att ladda upp den där jäkla frukten..



Den som kommer med det rätta namnet till denna läskiga frukt får en kyss av Madam Red som belöning. <3

Free hugs!

Här är ett nytt försök med att ladda upp bild på den läskiga frukten. Vad är det för sort egentligen?? Mysko är den allafall..

Idag är det midsommar och solen skiner!! Tjohoo!! Är hemmahemma på landet med familjen iår, så det kommer firas traditionellt (eller enligt våra traditioner..).
Nu på förmiddagen kommer vi jaga blommor att ta med till midsommarhagen att pynta stången med. Mitt på dagen ska vi äta grill-lunch tillsammans och på eftermiddagen blir det dans runt en midsommarstång pyntad av alla tidigare blomoffer.

En helt vanlig midsommar helt enkelt!!

Free hugs! <3

Hoppas allt är bra med dig min kära läsare, och att du tycker om de ögonblick du lägger ner för att läsa mina små rader.

Jag heter Kaisa, och här är min nya blogg som kom till just idag! Det kommer vara en väldigt nördig blogg, så om inte det är din grej så var det kul att ses allafall! Den här bloggen kommer mestadels bestå om cosplay!! (sjung hallelulija!!), och såklart mitt liv runt det.

Jag är en relativt ny cosplayare, har vart på cirkus 5 konvent men har bara klätt ut mig på det senaste: Uppcon XII! På det här konventet förgyllde jag tillvaron som Madam Red från Kuroshitsuji(black butler) och det var en otroligt kul upplevelse! Jag åkte till uppcon med mina underbara cosplay-vänner från Norrtälje: TEAM ANKA!! Love ya all!! <3

Så, det här var allt för det här inlägget, börjar bli för sömnig för att tänka ordentligt. Hade tänkt avsluta inlägget med en bild på en läskig frukt jag stötte på idag, som troligen kommer ge mig mardrömmar, men det blev strul med uppladdningen.. Sorry.. ^^

Free hugs!! <3