Yo!
Det är söndagkväll och jag roar mig med att skriva blogg och lyssna på soundtracket till animen Pandora Heart, plus har finaste axa som fotvärmare. <3
 
Det har det varit en otroligt seg, less och allmänt trött söndag, nästan på en "skjut mig och lämna mig liggandes döende i en snödriva"-nivå. Det var tur att det kom en axa-leverans vid 13-tiden, annars skulle det inte ha varit värt att gå upp ur sängen i förmiddags.
¤
Igår lördag var desto roligare, (fastän trött även då måste jag erkänna..) för det var äntligen dax för Team Ankas tygutflykt till Stoff & Stil! ~
 
Av flera olika anledningar så åkte jag in några timmar tidigare än resten av folket från Norrtälje, och gjorde lite egna ärenden för att fördriva tiden i en råkall snålblåsig huvudstad. Det uppstod lite problem att ta sig från Tekniska Högskolan eftersom delar av röda linjen var ur funktion. Jag valde att lösa färdproblemet genom att ta buss till odenplan och ta gröna tunnelbanan därifrån, tillsammans med majoriteten av röda linjen-resenärerna.. Det var knök-trångt på bussen och det var oerhört intressant att studera andras reaktioner: stress, otrevlighet, inget tålamod, mer stress, men även medmänsklighet och oerhört tålamod från allafall 70% av resenärerna. Vi kom fram tillslut allafall efter många om och men och utan några dråp. 
 
Under min väntetid köpte jag mig en biobiljett inför kvällen, ett bra drag eftersom föreställningen blev fullsatt. Jag hade en värdecheck som behövde användas och jag kände att "Life of Pi" var ett bra val. Jag hann även med att besöka älskade SF-bokhandeln och bestämde mig efter mycket velande att köpa två volymer av Pandora Hearts. En lunch bestående av nudelwok med kyckling planerades även in, ville inte förstöra dagen med att bli hungrig och otrevlig.
 
Vid 13:25-tiden dök resten av gänget upp och vi hade såklart kramkalas! Planerna att utnyttja IKEAs gratisbussar fungerade inte tyvärr, för vi upptäckte efter ca 20 minuters väntande i kylan att de inte gick på helgerna. Vi åkte istället kommunalt till Kungens Kurva utan någon större dramatik och nådde till slut Stoff och Stil. Det visade sig att jag inte var på något köpa tyg-humör, vilket var bra eftersom jag inte heller hade några akuta behov av nytt tyg. Efter den obligatoriska runtkollen parkerade jag mig istället i en stol med min adopterade lillasyster i knät och flummade. Vi utsåg oss till "the guardians of kundvagnar" men det var ingen som brydde sig att lyssna om vårat ärofyllda uppdrag. Många i gänget hittade dem tyger och tillbehör de hoppades hitta, det var härligt!
 
Tyvärr drog tiden iväg för min del och jag var tvungen att lämna gänget och det inplanerade besöket på IKEA för att hinna tillbaka in till Stockholm och biografen Saga. Det gick förvånansvärt smidigt att hitta rätt buss för att komma tillbaka till tunnelbanan igen, desto tråkigare dock att åka ensam. Väl framme i sthlm blev mer väntetid än planerat så jag passade på att avnjuta en varm choklad med grädde på favorit-matstället Urban Coffe, den var lika utsökt som alltid. <3
¤
Lagom till 17:30 anlände jag till biograf Saga och köpte mina obligatoriska popcorn, aldrig bio utan popcorn!! Det var intressant att en film som redan gått i flera veckor kunde locka folk till att fylla en hel salong, men denna föreställning lyckades med denna bedrift.
 
Det var en oerhört intressant film, även om jag var lite för trött för att orka med i alla svängar. Jag vill gärna se den flera gånger i framtiden, för att verkligen förstå den på så många plan som möjligt. Den var väldigt vackert gjord och specialeffekterna var godis för sinnet (allafall för ett otränat sinne^^).
*spoiler* Surikaterna var hur söta som helst, men hela situationen där de befann sig var obehaglig..*spoiler slut*
 
Jag lyckades fånga en buss kl 20:40 hem från tekniska, vilket var tur eftersom jag var trött som en urvriden scones. Blablabla.. Skulle vilja orka skriva bätte avslut men orkar inte.. Såå..
 
Free Hugs~
 
*daam daam daaam* (<----dramatiskt intro..^^)
 
Här kommer det äntligen! Inlägget som alla längtat efter, men inte riktigt varit medvetna om det ännu..^^
 
..eller så är det bara massa struntprat från min sida för att slippa förklara varför jag väntat i 3 veckor på att skriva ner inlägget ifråga. Men bättre sent än aldrig!^^
 
***
Såå!! Den 5 januari var det dax för mig och tre vänner att förära konventet Chillcon3 med våran awesome närvaro, samt representera Team Anka.^^
 
Vi trotsade stockholmstrafiken med en modig röd liten volvo, och lyckades komma fram helskinnade utan alltför allvarliga felkörningar. Jag hade min Hanataro-cosplay, samt hade fixat min egen frisyr istället för att ha peruk. Mina vänner valde att cosplaya Serenity från Sailor Moon, samt Saito och Hijikata från en samurai-serie jag aldrig kommer ihåg namnet på. Hursom så var vi hur snygga som helst!
 
Chillcon var ett litet men väldigt mysigt konvent. Vi hade anmält oss alla fyra till cosplaytävlingen, så vi tillbringade en del av tiden backstage. Vi var 14 stycken som skulle tävla och det var en riktigt härlig stämning. Det var en fotograf där som tog fina bilder på oss, som även blev upplagda på facebook. *glad*
Jag startade som nummer fyra under tävlingen (vilket är roligt eftersom hanataro kommer från kompani 4 i bleach-universumet). Jag kommer seriöst inte ihåg hur jag poserade på scenen, men det var säkert bra. Mina samurai-vänner gjorde en gemensam posering, det blev nästan en liten sketch med stor fangirl-varning.
 
Efter cosplay-tävlingen minglade vi runt med resten av konventet, pratade med andra som hade tävlat samt i mitt fall glompade gamla vänner. Det fanns ett Maid-cafe på plats, awesome Royal Rose Cafe. Vi bestämde oss för att ta en fika där och blev riktigt bortskämda och uppassade av både Maids och Butlers. Jag beställde en prinsmeny (eftersom jag skulle föreställa en man/kille/bishi/whatever) och fick en klocka att plinga med närhelst jag behövde något.
Av en händelse så råkade en av Butlerna vara en person jag firat nyår med, under ett mindre konvents nyårs-firande. Det var väldigt underligt att plinga om beställningar, första gångerna höll jag på att dö.. Jag blev introducerad till ett underbart Jordgubb/champange-te och beställde en muffin som blev dekorerad vid bordet med kattmönster med chokladsås och strössel. Vi satt kvar länge på maid-cafeet, minst 1 1/2 timme. Vi pratade massa strunt med både varann och maid/butlerna, hur mysigt som helst!  
 
Efter konventet och hemresan tillbaka till Norrtälje köpte vi pizza och åkte hem till och sov över hos en av samuraierna. Vi kollade/slumrade till Final Fantasy-filmen Advent Children på kvällen. Jag blev introducerad till karaktären Cloud Strife under bilturen på förmiddagen och föll fullständigt  pladask när jag fick se honom 'in action'. Så nu har jag bestämt mig att crossplaya honom i framtiden, komplett med blond spretig peruk, emo attityd och stort j''kla svärd i sju delar. Det kommer bli så ägigt, Chibi-Cloud, here I come!! <3
 
På söndagen slappade vi på förmiddagen och hade långfrukost, samt tittade på Game of Thrones (ohh, du underbara serie!!) innan det var dax att åka hem var och en till sig. Jag var dock tvungen att åka hem till landet och hämta axa, var fullständigt dödstrött då jag kom tillbaka till lägenheten kl 18:30 på kvällen.
 
En kul grej är att två i gänget som tävlade vann varsin kategori i Cosplaytävlingen! En samurai vann bästa hantverk och Serenity vann bäst likhet med karaktären. Ni är så värda era vinstert!! <3 Vi firade såklart vinsterna med att baka ihop en läskigt onyttig tårta som vi fikade tillsammans med. Mums!
 
***
Här kommer lite bilder!
 
*
Här är ett av mina pepparkaks-projekt: Scandinavia and the World, som fick följa med som konventsfika.
 
 
*
En fin bild på mig som Hanataro.~
 
*
Gruppbild! <3
 
*
Den läskigt onyttiga men goda tårtan. <3
 
***
Hujjhujj, det blev en hel roman av det här inlägget. Take it or leave it! ^^
 
Free hugs ~
 
Yo, gokväll eller annan passande hälsning för just ditt sammanhang.^^
 
Tänkte att jag skulle försöka att vara mer diciplinerad med att skriva i denna ofta väldigt bort-prioriterade blogg. (vilken konstig mening det blev^^)
 
En kul grej som hänt är att jag äntligen tagit tag i att ringa upp ansvariga till utbildningen jag KOMMER plugga i höst. Det var en väldigt trevlig person som svarade, som verkligen tog sig tid att svara på alla mina frågor samt många till. Jag fick tex veta att det är åtta elever på varje inriktning, så totalt 16 elver, med ungefär 30-50 sökande per inriktning. Jag blev även vägledd till var information till antagningsproverna gömde sig, och fick en smärre chock när jag såg nivån på uppgifterna i fråga!
Herregud, det är ungefär åtta stycken uppgifter, varav minst 3-4 är att skaoa något tredimentionellt. Jag tänker planera upp redan nu hur jag ska lägga upp allt och vilken deadline varje uppgift kommer ha. En vän som pluggar på samma skola har kommit med massor med goda råd, tex som att verkligen tänka utanför boxen när det gäller ett av antagningsproverna, ett tredimentionellt självporträtt. Har redan flera ideer, men tänker hålla dem för mig själv än då länge.~
 
Ikväll var det årets andra Team Anka-träff och jag fick äntligen umgås med mina härliga vänner igen. Det blev några välbehövliga timmar av prat, kramar, fangirlande, nördande, mer prat och kramar och såklart gemenskap! Jag vet seriöst inte hur jag skulle klara mig utan många av de underbaraste personerna på jorden! Love ya all, glöm aldrig det!! <3
 
Hupp, har två händelser jag vill skriva om men tänker spara det till ett eget inlägg: Chillcon3 och Sneakattack a la Butler. Stay tuned!
 
Free hugs~
 
Ps.. Det skadar inte att skriva kommentarer ^^
 
Yo vänner och bekanta, och andra som har vägarna förbi.^^
 
Ett nytt år, nya möjligheter, mängder med nya cosplayplaner.
 
Planeringen för närmaste framtiden är att göra klart de påbörjade plaggen på min älskade Oz-cosplay (pandora hearts) samt att finputsa min tidigare cosplay Madam Red (Kuroshitsuji/Black Butler). Vill även göra en ny hakama samt sy mera sommarlämpliga haoris till min Hanataro-cosplay (bleach), men det är inte första priot.
 
Jag har två stora cosplay-event inplanerade den närmaste framtiden och det är: Cosplaybalen i Nyköping 16-17 februari, samt awesome NärconVinter 22-24 februari. Dock kommer det hända en cosplayrelaterad grej redan nästa helg, nämligen en Tygjakt till Stoff & Stil med delar av bästaste Team Anka! 
 
Såå, nästa lördag kommer det smälla! Vi är redan ett gäng på ca 15 personer som kommer invadera tygparadiset Stoff & Stil, men även fika på IKEA är inplanerat. Eftersom jag åker direkt till Sthlm från mitt jobb, och kommer in någon timme tidigare än resten av norrtäljeborna, så är det en väldigt stor chans att SF-bokhandeln får äras av min närvaro!
 
Något som kallat på min uppmärksamhet ett tag nu är min DeviantArt-konto. Den kräver uppdateringar av senaste tidens kreativa skapelser. Jag måste ta mig tid att kolla upp vilka bilder/foton på skapelser jag vill (och vågar) dela med mig av till resten av världen. Jag heter Belawyn på DeviantArt om någon redan nu vill kolla in mitt konto, dock är det inte så mkt att kolla in ännu. Lämna gärna en hälsning eller stalka mig om du har vägarna förbi där.^^
 
Hupp.. Det var nog allt som ville skrivas ner den här gången. Tills nästa gång..
 
Free Hugs ^^